NESLİ'NİN KONULARI

15 Kasım 2011 Salı

Kolay Tuzlu Kurabiye



Uzun zamandır paylaşmak istediğim bir tarif tuzlu kurabiye tarifi. Bu tarifi tanıdığım en becerikli, yetenekli ve çalışkan kadınlardan biri olan sevgili Müjde Hanım'dan aldım. Müjde Hanım(hanım demem tamamen saygıdan yoksa 10 yıldan uzun bir zamandır tanıdığım ve çok sevdiğim bir ablamdır kendisi) pratik, sağlıklı ve lezzetli birçok tarif bilir. Pastalar bölümünde yer alan "kirpi tatlısı" da, çocuklara cola yerine buzlu pekmez verme fikri de O'na aittir. Hayatında kendisinden başka herkesi düşünen, herkes için koşturan, herşey için endişelenen, süper anne, süper eş, süper evlat, süper dost, süper abla Müjde Hanım'a bu sağlıklı tuzlu kurabiye tarifi için teşekkürler ve sevgiler...
Tarifin en güzel yanı margarin içermemesi ve ayrıca evde her daim bulabileceğiniz temel malzemelerle yapılması. Hamurun içerisine istediğiniz baharatı katarak farklı tatlar elde edebilirsiniz. Ben zeytinli-kekiklisini ve çörek otlusunu denedim siz de peynirli, biberiyeli pekçok çeşit deneyebilirsiniz.


Malzemeler:

1 Ölçü sıvı yağ
½ ölçü su
Tuz
Kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için yumurta sarısı ve susam


Ben 1 bardak sıvı yağ ile yarım bardak su kullanarak tarifi hazırladım. Unu, yumuşak bir hamur elde edene kadar ekleyebilirsiniz. Ben hamuru iyice yoğurduktan sonra merdane yardımı ile açtım ve kare kare kestim. İsterseniz hamurdan parçalar kopartarak elinizle de şekil verebilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra isteğinize göre susam veya çörek otu serperek 180 derece fırında üstü kızarana dek pişirin. Afiyet olsun...Malzemelerine ve kolaylığına bakıp lezzetli olmayacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, fırından çıktığında sıcak olarak da soğuduktan sonra da çok lezzetli.
NOT: Bu tarifin glutensiz un kullanarak da yapılabileceğini düşünüyorum. İçerisinde yumurta, süt, yoğurt, margarin bulunmayan bu tarifin çeşitli nedenlerle diyet yapmak zorunda olan pek çok kişi için alternatif oluşturacağını düşünüyorum.

Hiç yorum yok: